Vyhledej
Jaroměřsko > Turistika > Areál Žireč

Bylinkobraní v areálu Domova sv. Josefa v Žirči bude! (neděle 20. září 2020)

Redakce / 17.09.2020, Žireč
Navzdory všem poplašným zprávám a všem virům a bacilům, nebo možná právě kvůli nim, se připravovaná akce v areálu Žireč, zvaná Bylinkobraní uskuteční! Přijali jsme veškerá opatření, abychom minimalizovali riziko zavlečení koronaviru mezi klienty Domova sv. Josefa, na jejichž podporu bude výtěžek akce věnován.

FOTOGALERIE - Bylinkobraní bude!

Možná je právě teď ta nejvhodnější doba dozvědět se více o léčivých účincích bylin, jak je pěstovat, jak je využít v kuchyni, jak si s jejich pomocí připravit léčivou relaxační koupel nebo vyrobit domácí kosmetiku.

Přijďte spolu s námi vstoupit do tajemného a voňavého světa bylinek. Poznejte historii kouzelné Bylinkové zahrady Josepha Kamela. Ochutnejte jedinečnou bylinkovou zmrzlinu, lahodné bylinné sirupy, vyberte si bylinky pro svou zahrádku, balkón či terasu.

Novinkou letošního ročníku je prezentace historických řemesel od středověku po 19. století. Čeká vás setkání s  dráteníkem, písařem, řezbářem, svíčkařkou, krajkářkou, přadlenou, sýrařem či perníkářkou. Uvidíte pletení ošatek, ražbu mincí a mnoho dalšího. Připravena jsou pro vás hudební vystoupení, divadelní pohádky pro děti, malý jarmark i výborné občerstvení.

Vzhledem k  tomu, že se budeme pohybovat v  areálu zdravotnického zařízení, prosíme vás, abyste používali po celou dobu akce roušky, s  výjimkou času na občerstvení.

Těšíme se na vás v  neděli 20. 9. 2020 od 9 do 18 hod v  Bylinkové zahradě a parku Areálu Žireč u Dvora Králové nad Labem.

Celý program a další informace naleznete zde.

Kateřina Fuhrbacherová
Domov sv. Josefa

 
Vaše komentáře

Přečteno 971x